понеділок, 6 лютого 2017 р.


Міжнародний День безпеки Інтернету був започаткований Европейською комісією в 2004 році і святкують його в перший вівторок лютого. 

Ціль свята - це об'єднання зусиль зацікавлених державних, суспільних та приватних організацій для збільшення рівня знань про безпечне і відповідальне використання Інтернет-технологій.
Головним координатором Міжнародного Дня безпеки Інтернету в світі стала некомерційна організація Insafe (European Safer Internet Network), яка складається з національних організацій, які створені при участі Еврокомісії. Основна задача Insafe - це підтримка громадян в безпечному, етичному і ефективному використанню Інтернету а також і інших інформаційних і комунікаційних технологій. Місія Insafe - це пропаганда безпечного використання Інтернету в першу чергу серед молоді.

Безпека Інтернету - це дуже актуальна тема, тому що інтернет-простір надає можливості видавати себе, м'яко кажучи, не за того, ким ти є насправді. З однієї сторони це дуже добре, тому що певні рамки розвитку особистості стрімко розширюються і можна досягати успіхів в будь-якій сфері. З іншого боку багато хто зловживає цим і старається різними хитрощами обманути співбесідника і заволодіти різною особистою інформацією, а то й коштами. Також в світовій мережі є велика кількість інформації, яка є або непристойна або антиморальна. 
Кожен з Вас не хотів би попасти в таку ситуацію, коли ви разом з дітьми передивляєтесь цікаву і пізнавальну інформацію в Інтернеті і вам час від часу автоматично вмикаються сторінки зовсім з непристойним змістом, як це можна бачити часто на сьогоднішній день. Саме з такими негативними явищами потрібно боротися і боротися всім разом.
А самий дієвий спосіб - це самому не користуватися сайтами, які є небезпечними з точки зору моралі! 
А ще актуальним буде таке прислів"я:
"Поводьтеся в Інтернеті саме так, як би ви хотіли, щоб в Інтернеті поводилася ваша дитина!"
Будьте самі прикладом для своїх рідних і близьких і безпечного вам Інтернету.

Немає коментарів:

Дописати коментар