вівторок, 21 грудня 2021 р.

21 грудня - День народження кросворду


Версій про походження кросвордів існує декілька.
Найбільш поширеною і документально підтвердженою є історія про створення кросворду американським журналістом Артуром Уїнном, який емігрував в Нью-Йорк з Ліверпуля.
Він винайшов новий підхід у роботі зі словом: уклав літери в клітини, клітини розмістив у смужки і назвав нову головоломку "cross-word puzzle". Автор направив свій кросворд з 32 слів в газету "Нью-Йорк уорлд", де він був надрукований 21 грудня 1913 року.
У ЮАР теж є своя історія. Вони вважають, що перший кросворд був складений у в’язниці. Житель Кейптауна Віллі Орвілл, винуватець автокатастрофи, на три роки потрапив за грати. Від нудьги він вписував букви в квадратні кам’яні плити підлоги. Потім переніс слова на папір і відправив до місцевої газети.
Розгадування головоломок і логічних завдань — одне з найбільш корисних занять: воно дозволяє вільний час проводити з користю для пам’яті, мислення та інтелекту. Коли Томаса Едісона запитали, чи є спосіб, який би одночасно стимулював читання книг, тренував пам’ять, заспокоював душу і приносив … радість, винахідник відповів:«Так, такий спосіб є. Це — кросворд».
Запрошуємо до шкільної біблоітеки. Розгадуйте кросворди. Адже розгаданий кросворд, безсумнівно,принесе вам радість.

Немає коментарів:

Дописати коментар