середу, 12 січня 2022 р.

Магія казок Шарля Перро

 



   394 роки тому, 12 січня 1628 року , народився один із знаменитих казкарів у світі – Шарль Перро. Чарівні історії він не вигадував сам, а просто переказував французькі народні казки, які розповідала синові Шарля його нянька. Цей день присвячується цій людині, яка не дала таким чудовим творам усної народної творчості стати забутими та втраченими.


Казки Шарля Перро знайомі всім із дитинства. Хто не чув казки для дітей про кмітливого Кота в чоботях, про сміливу Червону шапочку, про прекрасну Сплячу красуню, про сильного Хлопчика з пальчика і про добру Попелюшку! А також прекрасні казки Чарівниця,  Синя борода, Ріке з чубком, Осляча шкура та пряниковий будиночок. Ось уже понад триста років усі діти світу люблять і знають ці казки. Адже основоположником жанру літературної казки є Шарль Перро.

Маленькі мрійники, а саме учні 2-Б та 3-А класу вирушили у незвичайний світ - світ, де трапляються різні дива, на кожному кроці очікують пригоди, де живуть чарівники та злі чаклуни і де добро завжди перемагає зло. А потрапили вони у нього зовсім легко – відкрили книгу казок Шарля Перро.

До 394-річчя від дня народження відомого французького казкаря Шарля Перро у шкільній бібліотеці відбулась літературна мандрівка «Чарівний світ казок Шарля Перро».Діти із захопленням слухали розповідь бібліотекаря Ніни Лукашенко про одного з найвідоміших казкарів світу — Шарля Перро, переглянули цікаву презентацію «Шарль Перро та його чарівні казки», здійснили віртуальну подорож і побачили найпершу книгу для дітей та скульптури героїв казок Шарля Перро в різних країнах світу. Школярі пригадали казки великого письменника, які вони читали — «Попелюшку», «Кота у чоботях», «Червону Шапочку», «Хлопчика-Мізинчика» та інші і дали правильні відповіді на всі запитання казкової вікторини. З великим задоволенням переглянули мультиплікаційний фільм «Кіт у чоботях». Гарним доповненням стала книжкова виставка «Дивосвіт скарбів книжкових», з якою ознайомилися наприкінці заходу.

 Читати он-лайн :  Казки  Шарля  Перро

Слухати аудіоказки  Казки Шарля Перро

Дивитися  мультфільми  за мотивами казок французького письменника Шарля Перро.

Кіт у чоботях

Красуня і Чудовисько

Осляча шкура

Немає коментарів:

Дописати коментар